Betong - Bokstaver og skåler (2)

En annen ting vi testet ut denne kvelden hvor vi lekte oss med betong, var å lage bokstaver. Jeg synes de er utrolig dekorative, og når man i tillegg har laget dem selv blir det ekstra stas. Vi tok utgangspunkt i bokstaver i papp på 15 x10.5 x 3 cm som du finner mange av her.



Før vi kunne støpe i de, måtte vi skjære av ene delen av bokstaven, samt belegge den innvendig med blank tape. Videre penslet vi de med vanlig matolje fra kjøkkenet for at den tørkede betongen skal løsne fra forma når den er ferdig. Obsobs! Når man har bokstaver som er asymmetriske, f.eks. bokstaven J, så vil dere oppdage at det inni disse er limt fast steiner for å sørge for at tyngdepunktet blir riktig. Når man så skal støpe med betong vil den ha ca samme egenvekt som stein. Dvs at bokstaven blir vanskelig å plassere. Vi har ikke funnet en god løsning på dette, annet enn å feste bokstaven til en sokkel, eller la den stå inntil andre bokstaver. Uansett kjekt å være litt obs på.  

Betong fra Rayher kan man kjøpe i ulike størrelser, 1 kg, 2,5 kg eller 9 kg - alt etter som hvor mye du skal lage. Den finner du her. Alt du trenger å vite om blandingsforhold står på boksen, men vi endte opp med å blande på frihånd til passe konsistens. Det gikk fint det også.

Betong - bøtte 2,5 kg




Patio Paint - Black, outdoor paint

I tillegg til bokstaver så forsøkte vi også å støpe noen hjerter til å ha som bordpynt. Det fungerte også finfint, men har desverre ikke bilder av de. En annen ting vi vil gjøre dere oppmerksom på er at man kan tilsette farge til betongen for å få ulike nyanser. For å gjøre dette blander man inn litt maling. Vi brukte svart Patio paint. Som dere ser av bokstavene over så er noen lyse og noen mørke. På bildet over ser det tydelig forskjeller i fargen på betongen. Vel ferdig herdet og utav formene sine fikk vi fine bokstaver. Vi fikk støpt en gang i bokstavformene, men i plastkuleformene kan man støpe mange ganger.

NB! Ikke forsøk å ta ut delene fra formene før de er helt herdet, de er veldig skjøre -snakker av erfaring. Dersom du skal lage større ting kan det være en fordel å armere de med en form for netting, enten av metall eller stoff. Evt. kan man bruke ståltråd som man legger nedi formene. 


To av skålene vi lagde valgte vi å male innvendig med Rayher sin kalkmaling. Den har en nydelig matt finish, og gjør seg utrolig godt sammen med betongfargen. De ulike fargene man har å velge i gjør at man har mange muligheter, se her. Vi brukte Chalky Finish i fargen blue grey. Vannbasert maling som er ultramatt, utrolig morsom å leke med. 


You May Also Like

0 kommentarer